magyar english
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Ifjú Kócsagőrök a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnál
 
Az Agrárminisztérium és az Y Triász Mozgalom (30Y zenekar, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet) által meghirdetett versenyre idén is több tucat fiatal jelentkezett. Közülük választotta ki a szakmai zsűri azokat, akik az ország tíz nemzeti parkjának valamelyikében részt vehetnek a több hetes szakmai gyakorlaton.
   
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság idén 3 ifjú jelöltet készít fel a megmérettetésre: Szórádi Zsófiát, Palotai Benedeket, valamint Szász Bencét. A fiatalok a természetvédelmi őrökkel közös munka során teljes körű betekintést nyerhetnek a Természetvédelmi Őrszolgálat mindennapi tevékenységébe, részt vehetnek a különböző terepi faladatokban, felmérésekben, területellenőrzésekben, és egy-egy nemzeti parki bemutatóhely felkeresésével az ott folyó környezeti nevelési munkával is megismerkedhetnek. Az ifjú kócsagőröket egy-egy természetvédelmi őr Matula bácsiként segíti eligazodni a természetben, a védett területeken.

Az augusztusban megrendezendő „házi” döntőben ők hárman fognak vetélkedni az elsőségért, ami azt jelenti, hogy egyikük fogja képviselni a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságot az országos döntőn, ami a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságnál kerül megrendezésre. Az országos verseny győztes ifjú kócsagőr és a mentor jutalma 5 napos kirándulás egy európai nemzeti parkba, valamint az év ifjú kócsagőre cím.
   
 
2018.07.31.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design