magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye – augusztus 11.
 
2018. augusztus 11-én, szombaton kerül megrendezésre a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye a Harkány közelében található Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban.
   
  Az egész napos rendezvény nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a nagyközönség megismerkedjen a régi pásztor-hagyományokkal, izgalmas versenyen tapasztalja meg a juhászok romantikusnak tűnő, ám valójában kemény, nagy odafigyelést és komoly szaktudást igénylő munkáját. A nap fő attrakciója során a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. A megmérettetésen fontos szempont hogy a kutyák és gazdáik hogyan tudnak együttműködni, miként oldják meg a juhok végigvezetését az akadályokkal nehezített útvonalon. A verseny mellett ösztönpróbát – terelési képességvizsgát – is fognak tartani olyan pásztorkutyák részvételével, amelyek még nem kerültek juhok közelébe.

A kutyás események mellett a rendezvényre ellátogató vendégek változatos programokon vehetnek részt a nap folyamán: lesz íjászat, fafaragó bemutató, NATURA2000 gyereksarok, helyi termékek bemutatója vásárlási lehetőséggel, tárlatvezetés a Dráva természeti értékeit és kultúrtörténeti érdekességeit bemutató kiállításon, szakvezetés a Hagyományos Gazdálkodás tanösvényen, valamint lehetőség lesz a régi magyar háziállatokat bemutató major megtekintése is.
 

 
Fotógaléria
 
Kattintson az alábbi képre a 2017. évi terelőverseny fotógalériájának megtekintéséhez! Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye
 

 

A versenyre és a képességvizsgára való nevezés az alábbi szempontok szerint lehetséges


1. Terelőverseny MEOESZ szabályok szerint

Részvétel kizárólag online nevezéssel (augusztus 8-ig)

2. Terelési képességvizsga
2. a) FCI NHAT (FCI által elismert terelési képességvizsga, kizárólag FCI származási lappal rendelkező, szabályzatban rögzített kutyafajták vehetnek részt rajta, nemzetközileg elismert eredmény).
Online nevezés augusztus 8-ig.
2. b) MEOESZ (Terelési képességvizsga, nemzetileg elismert eredmény)
Online nevezés augusztus 8-ig, de ebben az esetben helyszíni nevezés is lehetséges!

 

Nevezési díjak:
Terelőverseny: 3.000 Ft
Képességvizsga: 3.500 Ft
A fizetés a helyszínen történik.


Belépő

A rendezvényre és a látogatóközpontba egész napra érvényes kedvezményes belépődíj
felnőtteknek 700 Ft/fő, diákoknak, 60 év felettieknek 400 Ft/fő.
A terelőversenyre és az ösztönpróbára nevezett kutyák gazdái részére (egy kutya – egy fő) ingyenes a belépés.

 
 
Elhelyezkedés, kapcsolat
 
7843 Szaporca [TÉRKÉP]
Telefon: 72/223-015, 30/402-7654
Email: info@odlk.hu
Honlap: www.odlk.hu

 
  
   
 
2018.08.07.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design