magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Gólyafészek költöztetés Abaligeten
 
Abaligetre húsvétkor érkezett vissza egy hím gólya, „aki” a jelenleg általános szokásoktól eltérően egy családi ház kéményén kezdte meg a fészekrakást. A ház lakói a fűtés biztonságát veszélyben érezve, április 9-én keresték meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársait, hogy segítsenek a maguk és a gólyák lakhatása szempontjából is megfelelő megoldás megtalálásában.
   
  Kollégáink a mai napon az E.on Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szerelőivel közösen elvégezték az időközben szinte teljesen elkészült fészek áttelepítését a közeli villanyoszlopra, a korábbi években felhelyezett fészektartóra. Az akció gyors lebonyolítása kapcsán köszönet illeti az E.on Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. munkatársait a gyors és szakszerű segítségért, valamint a technikai és anyagi háttér biztosításáért, továbbá a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatalát a soron kívüli engedélyezésért. Mivel a fészekre a hét elejére a tojó is megérkezett, nagy izgalommal várjuk, hogy a madarak elfogadják-e új helyüket.
 
(Fotók: Dévényi Borbála)
 





 










 
   
 
2018.04.18.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design