magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Fekete István nyomában
 
Október 3-án, az Erdők Hete rendezvénysorozat keretében, gyönyörű szép napsütéses, őszi időben, a Baranya megyei Bakóca környékén létesített „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 3 km-es szakaszán, immár tizenegyedik alkalommal került lebonyolításra a „Fekete István nyomában” – Természetismereti és életrajzi terepi akadályverseny.
   
  Az általános iskolák 7-8 osztályos tanulói Berkesdről, Mecseknádasdról, Vásárosdombóról, Kaposszekcsőről, Mindszentgodisáról, Komlóról, Nagyatádról, Siklósról és Pécsről érkezve járták végig a verseny távját, ahol természetismereti (növény- és állatfajok felismerése, természetjárással, természetvédelemmel, erdő- és vadgazdálkodással kapcsolatos kérdések, terepi feladatok) és az író életével, különösen a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó kérdésekre, terepi feladványokra kellett válaszolniuk.
 
A háromfős csapatok közül a feladatokat legjobban a Mindszentgodisai Általános Iskola „Fekete tücsök” nevű csapatának (Ranyhóczki Máté, Kőszegi Richárd, Orsós Lajos) sikerült megoldani, őket a Berkesdi Fekete István Általános Iskola „Őzikék” (Hang Katinka, Kersák Viktória, Varga Veronika), és a KSZC Nagyatádi Ady Endre Gimnázium SZKI és Kollégium „Ólomcsigák” elnevezésű csapata  (Gelicz Gergő, Bartha Márton, Sarkady Áron) követte.
 
A verseny szervezőinek (Duna-Dráva NPI, Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete, Dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület, Ajkai Fekete István Irodalmi Társaság, Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya) reményei szerint a rendezvénnyel évről évre sikerül továbbvinni és a gyerekekbe oltani az író örök törekvését, a magyar táj szeretetét és védelmét.
 
(Fotó: Eredményhirdetés Nagymátén, a Fekete István Füvészekertben)
   
 
2017.10.06.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design