magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Ifjú Kócsagőr program – jön a döntő!
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnál is lezajlott az „Ifjú Kócsagőr Program” területi döntője. Az igazgatósághoz három jelölt jelentkezett, akik kéthetes szakmai gyakorlaton vettek részt a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén egy-egy természetvédelmi őr mellett. A gyakorlat során végzett munka, szakmai felkészültség alapján Szórádi Zsófia jutott be az országos döntőbe.
   
  Az Ifjú Kócsagőrök országos döntőjét a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság rendezi meg, ahol Zsófinak a többi nemzeti park igazgatóság ifjú kócsagőreivel kell megmérettetnie magát. A győztes jutalma egy hatnapos kirándulás lesz a Csehországi Krkonose Nemzeti Parkba.

A 2017-ben is nagy népszerűségnek örvendő Ifjú Kócsagőr Program célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a Természetvédelmi Őrszolgálat, a természetvédelmi őrök munkáját, feladatuk fontosságát és ezen keresztül a természeti értékek és a védett természeti területek védelmét. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30y zenekar 2013-ban hozta létre az Y TriÁsz mozgalmat annak érdekében, hogy az Y-generációt bevonja az értékteremtő programokba, így jött létre az Ifjú Kócsagőr Program, mely kezdeményezéshez csatlakozott a Földművelésügyi Minisztérium.
 
   
 
2017.08.30.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design