magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Tájak és emberek - szeptember 16.
 
A Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet nyugati peremén fekvő Mesztegnyőn, a helytörténeti kiállításon keresztül betekintést nyerhetünk az itt élő emberek múltjába, jelenébe. Megtudhatjuk, mi alakította életüket, illetve megismerhetjük tárgyi eszközeiket, hiedelem- és hitvilágukat. Lehetőségünk lesz megkóstolni a vidék ízeit is, előzetes jelentkezés esetén rétes és langalló kérhető. Ezután a tájvédelmi körzet jellegzetes élőhelyeit átszelő kisvasúttal becserkésszük szerelmes nagyvadunkat, a gímszarvast. Nagy eséllyel hallani fogjuk sétánk során az egymással vetélkedő bikákat, szerencsés esetben láthatjuk is majd őket!
   
  Hol, mikor, meddig, hogyan?

Helyszín: Mesztegnyő, Faluház
(GPS: N46.496671 E17.422868)
Időpont: 11.00 óra
Program időtartama: 6 óra

Részvételi díj: 500 Ft
Ezen felül fizetendő:
Faluház belépő felnőtt: 300 Ft, gyerek: 200 Ft. - Kisvasút jegy felnőtt: 800 Ft, nyugdíjas, gyerek: 400 Ft
Rétes és langalló kóstolásra előzetes jelentkezés szükséges, legkésőbb szeptember 13-ig telefonon: 30/377-3388, 30/326-9459. Rétes: 250 Ft/db, langalló: 500 Ft/db


 
Információ

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu


A programot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
 
   
 
2017.09.06.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design