magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Hullócsillag túra - augusztus 12.
 
A program középpontjában az éjszakai égbolt és természet megfigyelése, valamint a fényszennyezés hatásainak bemutatása áll. Ezúttal a rendkívül alacsony fényszennyezettségű Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetbe várjuk a természetkedvelőket. Olyan területre, ahol a ritka településhálózatnak köszönhetően az éjszakai égbolt természetes látványát a közvilágítás fényei szinte egyáltalán nem zavarják meg.
   
  A Boronka-melléki TK északi részét ismerhetjük meg egy kellemes sétával még világosban, majd az erdőben ránk boruló éjszakában egy tisztásra letelepedve várjuk (jó idő esetén) a hullócsillagokat. A túrán csillagász segít eligazodni az égbolton, és közben hallhatunk a fényszennyezés következményeiről is.

A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges!
E-mail:
komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu


 
Hol, mikor, meddig, hogyan?

Helyszín: Marcali-Gyótapuszta (N 46.544565 E17.4705851) [TÉRKÉP]
Időpont: 19.30 óra (gyülekező: 19.00 óra)
Túra hossza, időtartama: 5-6 km, 3-4 óra
Részvételi díj: 1000 Ft/fő
Fontos a strapabíró, zárt lábbeli, a szúnyogok és a kullancsok elleni védelem,
valamint a réteges öltözködés, mivel napnyugta után gyorsan csökken a hőmérséklet!
Ajánlott minimális korhatár: 10 évInformáció

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
Előzetes jelentkezés mindenkinek szükséges!

A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
 
   
 
2017.08.08.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design