magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Küszvágó csérek nyomában túra - június 10.
 
A jelvénygyűjtő túra Bélavár község központjából, a templomtól indul. Utunk során a Dráva mellékágai és a bélavári kavicsbánya-tavak élővilágát ismerhetjük meg. Megfigyeljük a bányatóra telepített kis mesterséges szigeten fészkelő, fokozottan védett küszvágó cséreket. A program a helyszínen szalonnasütéssel zárul.
   
  A küszvágó csér széles körben elterjedt Eurázsiában, Észak-Afrikában, Észak-Amerika keleti felén és a Karib-tenger mentén. Testhossza 31–35 centiméter, szárnyfesztávolsága 77–82 centiméter, és testtömege 110–160 gramm. A hím és a tojó külseje hasonló. Vándormadár, telepesen fészkel. Halak és kisebb rákok alkotják a táplálékát. Évente egyszer költ. A fészek sekély talajmélyedés, melyet olykor kagylóhéjjal, fűvel vagy algával bélel. Áprilistól októberig tartózkodik Magyarországon, rendszeres fészkelő. Magyarországon fokozottan védett, természetvédelmi eszmei értéke 100.000 Forint.

Helyszín, időpont: Bélavár, templom, 10.00 óra
Túra hossza, időtartama: 6 km, 4,5 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő
A túra a Global Wellness Day eseménye.
 
 
 
 

 
 
Információ
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
Csoportoknak előzetes jelentkezés szükséges!

Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
   
 
2017.05.29.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design