magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
Mentés
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Csicsergő erdő túra - május 20.
 
A túra célpontja az idén 40 éve védetté nyilvánított Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet. Közel tízezer hektáron a Mecsek legérintetlenebb területeit foglalja magába, rendkívül változatos geológiai, növény- és állattani értékekkel. Mély völgyekkel, patakokkal, széles hegyhátakkal tagolt vidék; legmagasabb pontja a Zengő.
   
 
A Kelet-Mecsekben 65 rendszeresen itt költő és számos átvonuló madárfajt figyeltek meg, többek között a fekete gólyát, a barna kányát, a fekete harkályt, a  kis légykapót, a hegyi billegetőt, a békászó sast és a rétisast.

A túrán bepillanthatunk az erdőlakó madarak rejtett életébe és megismerhetjük a terület természeti értékeit.

Helyszín: Püspökszentlászló, parkoló a falu elején [TÉRKÉP]

Időpont: 8.00 óra.
A túra hossza, időtartama: 5 km, 3 óra.
Részvételi díj: 500 Ft/fő

 
 

 
 
Információ
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
Csoportoknak előzetes jelentkezés szükséges!

Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.

 
 
 
 
 
   
 
2017.05.03.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design