magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Akcióban a Természetvédelmi Őrszolgálat
 
Húsvét előtt, április 13. este és április 14. hajnalban a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata és a Tolnai Rendőrőrs rendőrei közös ellenőrzést tartottak a nemzeti park észak-gemenci vizein, valamint a Tolnai Alsó-holtág területén.
   
  Az ellenőrzés – amely vízen és szárazföldön is zajlott – célja az illegális halászati tevékenység megelőzése, illetve megakadályozása volt. Az akció során a Tolnai Alsó-holtágon 1 db 80 méteres leshálót és 1 db 20 méteres hálót szedtek fel a vízből, a Taplósi Holt-Dunán  pedig találtak 150 méternyi leshálót, 1 db gumicsónakot. A helyszínen még előkerültek zsákok, mellcsizma, valamint 7 db kárász. Intézkedés két fővel szemben történt. Az ilyen mennyiségű háló alkalmas akár több mázsányi hal megfogására, illetve eltulajdonítására, melyet ezzel az akcióval sikerült megakadályozni.
   
 
2017.04.18.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design