magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Madárgyűrűzés a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen
 
A Húsvét előtti napokban több alkalommal is bemutató madárgyűrűzést tartottunk a dávodi Földvári tónál.A látogatók egy része a környező Homorúd, Sárhát és Újmohács településekről érkezett. Az érdeklődők másik részét Dunántúlról idelátogató, kisgyermekes családok alkották, akik szintén bekapcsolódtak a gyűrűzésbe.
   
  A leggyakoribb madárfajok a cserregő- és a foltos nádiposzáta, valamint a barátposzáta voltak, de hálónkba akadt néhány fülemülesitke, nádirigó, függőcinege és kis poszáta is. Tovább színesítette az eredményeket egy erdei pinty és egy búbos banka befogása. A fogott madarakon kívül több tavaszi érkező madárfajt is megfigyelhettünk, többek között láttunk fülemülét, kakukkot, mezei poszátát, valamint lócséreket. A négy napig tartó madárgyűrűzés során 17 faj 166 egyedét fogtuk meg és mutattunk be a téma iránt nagy lelkesedést mutató, mintegy 52 érdeklődőnek.

A foglalkozások a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a Gébics Természetvédelmi Egyesület, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bács-Kiskun megyei Helyi Csoportjának szervezésében kerültek lebonyolításra.
 
Az eseményen készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.
   
 
2017.04.18.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design