magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Rétisas LIVE
Élő közvetítés a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén található rétisas fészekből
 

Két kamerakép és részletes leírás
ide kattintva érhető el.
 
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
Mentés
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Szentegáti Ős-bükkös túra - április 22., szombat
 
A jelvénygyűjtő túra résztvevői a tavaszi, virágos erdőben sétálva a Szentegáti Ős-bükkös természeti értékeit ismerhetik meg. A túra végén egy erdei tisztáson nyílik lehetőség a pihenésre és a Sikotai vadászkastély körbejárására.
   
  A területen túlnyomórészt gyertyános-kocsányos tölgyes található; ennek állományába ékelődve találjuk a mára már átalakult bükkös társulásokat. A természetvédelmi területen 14 védett növényfaj található. Botanikai jelentőségét mutatja a 4 orchideafaj (madárfészek kosbor, kétlevelű sarkvirág, békakonty, széleslevelű nőszőfű), a 3 páfrányfaj (szálkás pajzsika, díszes- és karélyos vesepáfrány) valamint a síkvidéken ritkán előforduló farkasboroszlán. Az évszázados bükkfákban készíti fészkelőhelyét a fekete harkály, amelyet a következő évben egyetlen odúlakó galambunk, a kékgalamb foglal el.

Fészkel még a területen barna kánya és vörös kánya is – érdemes távcsövet hozni ezen madarak megfigyeléséhez! A vadászkastély mellett szalonnasütést tervezünk, az ehhez szükséges kellékeket, valamint kenyeret, és igény szerint szalonnát, hagymát, krumplit is fontos bepakolni a hátizsákba!


Helyszín: Szentegát-Galambospuszta [TÉRKÉP]
Időpont: 10.00 óra
Túra hossza, időtartama: 7-8 km, 3-4 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő

 
Információ
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
Csoportoknak előzetes jelentkezés szükséges!

Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
 
   
 
2017.04.18.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design