magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Lezajlott az „Így gondoskodok télen az állatokról” című pályázat eredményhirdetése
 
2016. decemberben hirdettük meg az „Így gondoskodok télen az állatokról” című a rajzpályázatot. Három korcsoportból vártunk rajzokat: óvodás, alsós és felsős. Összesen 130 rajz érkezett, 3 óvoda 6 csoportjából, és 7 iskola 18 osztályából. Az ország távolabbi részeibe is eljutott pályázatunk híre, érkezett rajz Mosonszentmiklósról, Nógrádkövesdről, Harkányból, Apostagról, Eszteregnyéről is.
   
  A madáretetés mellett nagyon sokan ábrázoltak téli vadetetést is, sokan magukat is elhelyezve a rajzon. Változatos technikákat alkalmaztak a gyerekek: zsírkrétát, színes ceruzát, festést, ragasztást, sőt, természetes anyagokat is felhasználtak. Az ünnepélyes átadóra a Dráva Kapu Bemutatóközpontban került sor. Összesen 14 díjat osztottunk ki, az oklevelek mellé könyvet kaptak a gyerekek. A legtöbb rajzot beküldő osztályok jutalmul egy napot tölthetnek a Bemutatóközpontban.
 
 
 
A díjazottak

Óvodások:
I. Piák Bianka, Szent István utcai Tagóvoda, Barcs
II. Radics Hanna, Kormos István Óvoda, Mosonszentmiklós
II. Keszthelyi-Hajba Bolda, Széchenyi közi Tagóvoda, Barcs
III. Csór Lilianna, Széchenyi közi tagóvoda, Barcs
Különdíj: Mezei Boglárka, Kerekvár Óvoda, Eszteregnye

Alsó tagozatosok:
I. Hartmann Zsófia Hanna, 2.b, Arany János Általános Iskola, Barcs
II. Bárdos Lejla, 4.a, Arany János Általános Iskola, Barcs
II. Raffai Bence, 4.a, Arany János Általános Iskola, Barcs
III. Pataki Lora, 2.b, Arany János Általános Iskola, Barcs
Különdíj: Jankovics Attila, 3. osztály, Nagy Lajos Általános Iskola, Apostag

Felső tagozatosok:
I. Gordos Réka Boróka, 5. osztály, József Attila Ált. Isk., Nógrádkövesd
II. Balogh Zsolt, 8. osztály, Szivárvány EGYMI, Barcs
III. Balog Krisztina, 7. osztály, Szivárvány EGYMI, Barcs
Különdíj: Juhász Győző, 6. osztály, Kitaibel Pál Általános Iskola, Harkány

A legtöbb rajzot beküldő osztályok: Nagy Lajos Általános Iskola 2. és 3. osztálya, Apostagról; Arany János Általános Iskola 2.a és 4. b osztálya Barcsról. Jutalmuk egynapos szakvezetéses túra a Dráva Kapu Bemutatóközpontban.
 
Illusztrációnk: Hartmann Zsófia Hanna rajza.

 
Mentés
Mentés
Mentés
   
 
2017.03.20.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design