magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
A Duna-völgyi csillagvirág új lelőhelyei
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park törzsterületét képező Béda-Karapancsa tájegységben az Igazgatóság vagyonkezelésében lévő területeken a természetvédelmi őrszolgálat tagjai új előfordulási helyeit találták meg a védett Duna-völgyi csillagvirágnak (Scilla vindobonensis).
   
  Az új lelőhelyein több ezer tő példányt számoltak ebből a kora tavasszal nyíló, sötét lila virágú, dekoratív növényből, mely jellegzetesen közép-európai flóraelem.

A 8-20 cm-es magasságú növény jellegzetes élőhelye a folyóvölgyek ártéri keményfa-, tölgy- vagy másodlagos fűz-nyár ligeterdei; ritkán nedves sziklaerdőkben is fellelhető. Még lombfakadás előtt, kora tavasszal - február végétől – április közepéig – virágzik.

Az erdőben járva vigyázzunk e kedves növényre, csak a fotóját vigyük magunkkal!

Természetvédelmi értéke 5000 forint.
Mentés
   
 
2017.03.07.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design