magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ladikjai a busójáráson
 
Az UNESCO „Az emberiség szellemi kulturális örökségének listáján” szereplő mohácsi busójárás szervezőit évek óta nagy kihívás elé állítja, hogy a busók dunai átkeléséhez megfelelő mennyiségű és minőségű ladik álljon rendelkezésre.
   
  Az egykor mindennaposnak számító és a dunai ember „részét” képező faladikok az elmúlt években szinte teljesen eltűntek a folyóról. Mindezzel együtt kiveszőben van az idős mesterek tudása, akik még értik a fával való munkát.

A kevesebb karbantartást igénylő, igénytelenebb, strapabíróbb és sokszor olcsóbb alumínium és műanyagtestek váltak egyeduralkodóvá. 

Igazgatóságunk büszke rá, hogy immáron második éve tudjuk segíteni autentikus facsónakjainkkal hazánk legismertebb hagyományőrző rendezvényét, melyen idén is több tízezren vettek részt.
 
Mentés
Mentés
   
 
2017.03.06.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design