magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
Mentés
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Mi szól itt? - március 31., péntek
 
Esti séta – a természet hangjainak megfigyelése. A program során kellemes séta keretében ismerhetik meg a résztvevők a tavaszi alkony madárhangjait. A program egyúttal a békamentésbe való bekapcsolódásra is lehetőséget nyújt.
   
  A sikondai békamentés több mint tíz éve folyik. A Nemzeti Park Igazgatóság rendszeresen próbált előre meghirdetett békamentést szervezni az érdeklődők számára, azonban az időjárás kiszámíthatatlansága miatt nagyon sokszor még békákkal sem találkoztak az ide érkezők. Mivel a békák vonulására nem tudunk hatást gyakorolni, máson kellett változtatnunk. A meghirdetett programnak mellékes szereplőjévé válik így a békák átsegítése – amennyiben az időjárás ezt egyáltalán lehetővé teszi, – elsődleges célunk hallgatózni egy kicsit a kora tavaszi éjszakában.

Ilyenkor gyakran lehet hallani a területen költeni készülő madarak hangját. A késő délutáni órákban az erdő madarait hallhatjuk elsőként, így a barát- szén-, esetleg a kék cinegék folyamatos dalolását egy-egy harkályféle dobolása, kiáltása töri meg. Alkalomadtán a kék galamb búg bele a közelgő éjszakába. A lakott területeket esti énekével varázslatossá tevő fekete rigón kívül itt az énekes rigó hangjában is gyönyörködhetünk. Az éjszakai madarak közül a macskabagoly, és az erdei fülesbagoly hangjának megismerésére van a legnagyobb esélyünk, de olykor-olykor az ilyenkor még húzó vadludak, esetleg darvak kiáltozását is megtapasztalhatjuk.

Helyszín, időpont: Sikondai tavak nagy parkolója, 18.00 óra
Túra hossza: 3-4 km, időtartama: 3-4 óra. Ingyenes program.
FONTOS: Aki teheti, láthatósági mellényt hozzon magával!


Információ: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
Csoportoknak előzetes jelentkezés szükséges!
 

Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Mentés
Mentés
Mentés
   
 
2017.03.28.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design