magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Fekete gólya LIVE!
A Duna-Dráva Nemzeti Park Gemenci Tájegységében található egyik fekete gólya fészeknél elhelyezett kamera képe ide kattintva tekinthető meg!
 
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
Mentés
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Elfeledett mesterségek felelevenítése Péterhidán - március 25., szombat
 
Péterhida ősi halásztelepülés, mindössze három kilométerre az Ó-Drávától. Egészen a hatvanas évek végéig bőség volt itt a halakból. Majd lecsapolták a Rinyát, elmocsarasodott a folyó, így egy csapásra megszűnt a halászat, és az addig működő vízimalom is hanyatlásnak indult. A túrán a felújított malmot keressük fel, illetve megismerhetjük elődeink halfogási szokásait, halászati eszközeit.
   
  A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!
Tel.: 30/474-3591, 30/377-3393, 82/461-285


Helyszín: Péterhida, vízimalom
Időpont: 10.00 óra
Túra hossza, időtartama: 2 km, 3 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő

 
 Információ: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
Csoportoknak előzetes jelentkezés szükséges!


Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
 
Mentés
Mentés
Mentés
Mentés
   
 
2017.03.10.
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design