magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Dráva » Barcs-Drávaszentes - Dráva Kapu Bemutatóközpont
Barcs-Drávaszentes - Dráva Kapu Bemutatóközpont
 



Bemutatóközpont


Szürkemarhák


Szakmai program


Kiállítás


Oktatóterem


Szállás


Dráva Kapu Grill Kávézó



Szürkemarha gulya


A Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont a Dráva menti védett területek természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerteti meg a látogatókat, mindemellett igazi kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai személyre szabott programajánlatokkal, táborokkal, előadásokkal, vezetett túrákkal várnak kicsiket-nagyokat.



Elhelyezkedés, kapcsolat

7570 Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1. [TÉRKÉP] [Google Streetview]
Tel/fax: 82/461-285, mobil: 30/377-3393
E-mail: dravaszentes@gmail.com
Facebook

Megközelítés gépjárművel: Barcstól 4 km-re a Barcs-Csurgó közúton,
Kerékpárral Barcsról aszfaltozott kisforgalmú közúton 4 km kerekezéssel.
Menetrendszerinti buszjárattal a barcsi vasútállomásról induló buszokkal.



Kiállítás


A 2008-ban átadott épületben a Dráva folyó természeti értékeit bemutató kiállítás tekinthető meg. A kiállítás élményszerűen mutatja be a Dráva folyó térségének legfontosabb élőhelyeit és az ott élő védett állatokat. Egy nagyméretű légifotón tanulmányozni lehet a Dráva folyó természetes és mesterséges medervándorlását.


Üde rétek tanösvény

Az Üde rétek tanösvény bejárása során a rétek, legelők élővilágával, ill. ezen élőhelyek kezelésével ismerkedhet meg a látogató. A tanösvény a nemzeti park munkatársai által helyreállított vizes élőhely madármegfigyelő tornyánál ér véget, ahonnan bepillantást nyerhetünk a madarak életébe. A bejárás során a nemzeti park szürkemarha gulyája is megtekinthető.

 

Őshonos háziállat bemutató

A bemutatóközpont közelében kialakított gazdaságban, az Őshonos háziállat bemutató nyújt lehetőséget többek között a rackajuhok, a szamarak, a hucul lovak és a mangalicák megismerésére. 



Oktatóterem

A Bemutatóközpont impozáns, multimédiás oktatóterme akár 80 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A 13 m magas kilátóból a drávaszentesi rétek csodálatos panorámáját láthatjuk.



Szállás

A Bemutatóközpontban két háromágyas, teljesen felszerelt apartman és konyha áll vendégeink rendelkezésére. A szobák igény esetén pótágyazhatók. A szálláslehetőségekről részletes információik itt tekinthetők meg.



Terepi programok, természetismereti előadások

A Dráva Kapu Bemutatóközpont változatos természetismereti foglalkozásokkal,kidolgozott környezeti nevelési programokkal vár minden korosztályt. Ezek részletes bemutatása ide kattintva tekinthető meg
A szakvezetéses bemutatásra jelentkezés és időpont egyeztetés szükséges minimum 10 nappal a tervezett túra előtt!

 

Egyéb szolgáltatások

Sátorozási lehetőség
A bemutatóközpont udvarán sátorozási lehetőséget is biztosítunk, a sátorozók részére külön vizesblokk áll rendelkezésre. Sátorhely bérlés saját sátor esetén: 750 Ft/fő/nap (12 év alatti gyermekeknek 50 %-os kedvezmény). Sátorhely bérlés nemzeti parkos sátor esetén: 1000 Ft/fő/nap (12 év alatti gyermekeknek 50 %-os kedvezmény)

Kerékpár bérlés
Az aktív kikapcsolódás kedvelői kerékpárt bérelhetnek a Dráva Kapu Bemutatóközpontban, melynek ára: 200 Ft/megkezdett óra, több napos bérlet esetén a 2. naptól 1000 Ft/nap.

Lovaskocsizás
Az Üde rétek tanösvényt lovaskocsival is lehetőség nyílik megtekinteni. A lovaskocsizás díjszabása létszámtól és távolságtól függ.

Osztálykirándulások
A drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpontban egy- vagy többnapos osztálykirándulások részére vállaljuk a helyszínt biztosítását és a programok lebonyolítását is.



Nyitva tartás

KIÁLLÍTÁS
Május 1. - október 15.: H-Cs: 9-16, P: 9-14
Október 16. - április 30.: előzetes bejelentkezéssel

ÁLLATBEMUTATÓ
Május 1. - október 15.: H-P: 9-16, hétvégén a Dráva Kapu Kiállításon jegyet váltók és az előzetesen bejelentkezők tartózkodhatnak a bemutató területén
Október 16. – április 30.: zárva

JÁTSZÓTÉR
A Dráva Kapu Bemutatóközpont látogatói és vendégei számára.
Egyéb látogatók nyitvatartási időben:
Május 1. - október 15.: H-P: 9-16
Október 16. – április 30.: zárva




Belépőjegy árak

Dráva Kapu kiállítás, őshonos háziállat bemutató, Üde rétek tanösvény megtekintése önállóan
- felnőtt: 500 Ft/fő;
- diák, nyugdíjas: 300 Ft/fő
- családi jegy: 1200 Ft
csoportkedvezmény: 20 fő felett 300 Ft/fő
- NOE tagsági kártyával a 3. és további 14 év alatti gyermekek ingyenes belépésre jogosultak

Dráva Kapu Bemutatóközpont látogatása szakvezetéssel (multimédiás előadás, kiállítás, őshonos háziállat bemutató, séta az Üde rétek tanösvényen)
Felnőtt: 600 Ft/fő, diák, nyugdíjas: 400 Ft/fő

Kézműves foglalkozás (kavicsfestés, jelvénykészítés): 200 ft/fő




   
 
2019. 05. 22. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design