magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.

Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
» Környezeti nevelés » Akciós osztálykirándulási lehetőségek 2017. ősz
Akciós osztálykirándulási lehetőségek 2017. ősz
 
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a természeti értékek védelme mellett mindig is nagy hangsúlyt fektetett az aktív kikapcsolódással egybekötött szemléletformáló, oktató tevékenységre. Ennek jegyében ajánljuk akciós osztálykirándulásainkat, melyek keretében a gyerekek játszva tanulva töltődhetnek fel energiákkal és ismerkedhetnek meg a nemzeti park élővilágával.


Pécsett, a Tettye Oktatási Központ, a Pintér-kert Arborétum és a Tettyei Mésztufa-barlang várja az iskolás felfedezőket, ahol a Mecsek élővilágának megismerése után a barlangi életbe lehet betekintést nyerni. A napot egy időjárás-vadászattal egybekötött séta zárja.
Részletes ismertető letöltése - félnapos program
Részletes ismertető letöltése - egész napos program


A kölkedi Fehér Gólya Múzeumban és a Nagypartosi tanösvényen élményben gazdag kirándulás várja a kis tudósokat. A múzeumban és a szakvezetéses túra során új ismeretek szerezhetők a gólyák életéről, az árvíz hatásairól, a fokrendszer működéséről, valamint megismerhető a vizek világa.
Részletes ismertető letöltése


A 2015-ben az Év Ökoturisztikai Látogatóközpontjának választott Ős-Dráva Látogatóközpont is izgalmas programokkal várja az érdeklődő gyerekeket Szaporcán. Az egész napos osztálykiránduláson lehetőség nyílik megismerni a Dráva csodás élővilágát, valamint a hagyományos gazdálkodási formákat. A 2015 tavaszán átadott központ majorjában magyar szürkemarhák, parlagi szamarak, hucul lovak, valamint racka és cikta juhok élnek, és a velük való találkozás felejthetetlenné teszi a szaporcai kalandokat!
Részletes ismertető letöltése
   
 
2017. 09. 29. Oldal nyomtatása
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design